Billie Jean King Kupa - Szabanin győzött, egyenlítettek a magyarok

Sport, 2024.04.09

Szabanin Natália nyert, így Magyarország női teniszválogatottja egyenlített Ausztria ellen a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján.

Azt követően, hogy Nagy Adrienn kikapott Sinja Kraustól, a világranglistán 601. Szabanin győzelmi kényszerben lépett pályára, az ellenfele a rangsorban 130. Julia Grabher volt. A komoly helyezésbeli különbség azonban nem érvényesült, mert a magyar játékos az első szettben háromszor is brékelni tudott. A folytatásban Szabanin változatlanul jól összpontosított, és végül 65 perc alatt zárta le az egyoldalú csatát.

Hogy melyik csapat diadalmaskodik, arról a párosmérkőzés dönt.

Palágyi Miklós kapitány tartalékos együttese - melyből hiányzik az egyformán top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea - hétfőn 2-1-re verte az esélyesebb bolgárokat, és szerdán a dánokkal csap össze az A jelű kvartettben.

A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának a győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje kiesik a zóna II-es csoportjába.

Eredmény, A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Ausztria 1-1 - állás a második egyes után
-----------------------------------------------------
Szabanin Natália-Julia Grabher 6:3, 6:1

korábban:
Nagy Adrienn-Sinja Kraus 4:6:, 4:6

később:
Nagy Adrienn, Szabanin Natália-Julia Grabher, Sinja Kraus 15.45 körül
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!