Birkózó centrumot avattak Esztergomban

Sport, 2022.12.09

Az Esztergom-kertvárosi Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskola leromlott épületrészéből kialakított birkózó centrumot avattak pénteken, 480 millió forintos beruházással.

Birkózó centrumot avattak Esztergomban A 650 négyzetméteres létesítményben helyet kapott a városi birkózó klubélet és a Honvéd utánpótlás központja, valamint egy városrészi civil iroda, illetve a csarnokot tornateremként használhatja az iskola.

Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára az átadáson elmondta, a helyi általános iskola romos, hosszú ideje használaton kívüli részét újjáélesztő kezdeményezés a kormány támogatásával, a Magyar Birkózók Szövetségének szakmai ajánlásával, a helyi vezetők, valamint az egyesület tagjainak összefogásával valósulhatott meg.

Schmidt Ádám emlékeztetett arra, hogy az éremszámokat tekintve a birkózás a negyedik legsikeresebb magyar olimpiai sportág, és ezt a helyezést a tokiói olimpián is hozta. Az új versenysportfejlesztési programban a sportág az első körbe került, mert várhatóan, a következő ötkarikás versenyeken is lesz esély hasonló szereplésre - tette hozzá.

A projekt megvalósítását a korábbi Emberi Erőforrások Minisztériuma 332 millió forinttal támogatta, a Széchenyi 2020 pályázatból 50 millió forint érkezett a beruházáshoz, az egyesület önereje 100 millió forint volt.

Lévai Zoltán, az Esztergomi Birkózó Sportegyesület elnöke elmondta, a klubnak az óvódásoktól a felnőttekig 110 tagja van. Hat éve a Budapesti Honvéd utánpótlásbázisaként dolgoznak, a felnőtt versenyzőket a Honvédba igazolják, azonban Esztergomban folyik a felkészítésük.

(+FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Birkózó centrumot avattak Esztergomban Birkózó centrumot avattak Esztergomban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!