Birkózó Eb - A fiatalabb Ligeti vereséggel kezdett

Sport, 2019.04.09

Az újonc Ligeti Richárd 5-0-s vereséggel kezdett a bukaresti birkózó Európa-bajnokság keddi napján a szabadfogásúak 86 kilogrammos súlycsoportjában.

A Haladás versenyzőjének nem volt könnyű dolga, mert a 16 közé jutásért rögtön a két éve Eb-ezüstérmes azeri Murad Szulejmanovval kellett megküzdenie. Az első percben egyikük sem vállalt kockázatot, csak a fogások bontására koncentráltak a felek. A bíró elsőként Szulejmanovot figyelmeztette passzivitásért, az azeri pedig erre egy csapásra aktívabbá vált: Ligeti első alkalommal még védte a lábra támadást, másodjára viszont földre került, ráadásul ellenfele meg is pörgette őt, aki így négypontos előnyre tett szert. A második három perc elején Szulejmanov kitolással újabb pontot szerzett, így onnantól megtehette, hogy csak a fogások bontására koncentrál, Ligeti nem is tudott akciót végrehajtani rajta.

A 25 éves magyar akkor kerül vigaszágra, ha legyőzője döntőbe jut.

A kontinensviadal második napján további négy magyar lép szőnyegre: a 74 kilós Antal Dániel, a 92 kilós Veréb István és a 125 kilós Ligeti Dániel egyaránt a nyolc közé kerülésért kezd, míg a 97 kilós Szabó Mihály a vigaszágon harcolhat a bronzmérkőzésért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!