Birkózó Eb - Antal Dániel kiesett, Vida Csaba kikapott

Sport, 2021.04.20

A szabadfogásúak 70 kilogrammos kategóriájában szereplő Antal Dániel elveszítette vigaszági mérkőzését, így búcsúzott a varsói birkózó Európa-bajnokságtól, melyen a 74 kilogrammban érdekelt Vida Csaba kikapott a legjobb 16 közé jutásért rendezett mérkőzésén.

A második versenynapon szereplő négy magyar szabadfogású közül először a hétfőn egy-egy győzelem és vereség után vigaszágra került Almási lépett szőnyegre.

Az UTE birkózójának a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes moldovai Mihail Sava volt az ellenfele, akivel szemben bátran küzdött, ám riválisa jobb volt nála, s végül 10-2-re legyőzte őt.

Vida Csabának rögtön a selejtezőben nehéz ellenfél jutott az Eb-harmadik Szemen Radulov személyében. A meccs esélyese egyértelműen az ukrán volt, aki ráadásul jól is birkózott, változatos akciókkal folyamatosan növelte előnyét, majd a második menet második percének végén egy levitel és felfordítás után - 13-2-es állásnál - kétvállra fektette riválisát. Vida így már csak a szerdai vigaszági folytatásban reménykedhet, amihez Radulov döntőbe jutására van szüksége.

A keddi versenynapon Vilhelm Richárd (61 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) lép még szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!