Birkózó Eb - Bacsa: az ukránok visszavonták a nevezést

Sport, 2022.03.04

Az ukrán csapat visszavonta a nevezését a budapesti birkózó Európa-bajnokságra.

Bacsa Péter, a nemzetközi szövetség (UWW) vezető testülete, a büró magyar tagja arról számolt be az M4 Sport Sorthíradójában pénteken, hogy nagyjából 15-20 százalékkal kevesebb nevezője lesz a kontinensviadalnak azok után, hogy az oroszokat és a fehéroroszokat csütörtöki döntésével nem engedi indulni az UWW, az ukránok pedig visszavonták a nevezésüket.

A büró egy napja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlását figyelembe véve határozott arról, hogy Oroszország - fehérorosz segítséggel végrehajtott - ukrajnai háborúja miatt a két nemzet képviselői nem vehetnek részt világversenyen.

Bacsa szerint így nagyjából 40 ország képviselője lesz jelen a március 28. és április 3. között a budapesti BOK-csarnokban sorra kerülő Eb-n, amelyre 1500 helyett körülbelül 1300 akkreditált személyt várnak.

A hazai szakszövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke elárulta, a magyar csapat névsorát szombaton hirdetik ki, de az elnökség már elfogadta. A sportvezető abban bízik, hogy bár a kötöttfogású és női szakágban új generáció képviseli a magyar színeket, azért így is lesz három-négy hazai érem, közte egy arany, mert legutóbb 21 éve, a szabadfogásúak jelenlegi szövetségi kapitánya, Bánkuti Zsolt lett hazai közönség előtt Európa-bajnok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!