Birkózó Eb - Bajcajev elveszítette az elődöntőt, bronzért csatázhat kedden

Sport, 2023.04.17

Bajcajev Vlagyiszlav sima vereséget szenvedett a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájának hétfői elődöntőjében, így kedd este a bronzéremért léphet szőnyegre a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon.

A tavalyi kontinensviadalon ezüstérmes Bajcajev "könnyített" délelőtti program után várta az esti elődöntőt, miután nyolcaddöntős ellenfele nem mért be, és csak a negyeddöntőben kellett szőnyegre lépnie, ott pedig öt perc alatt technikai tussal verte a lengyel Zbigniew Baranowskit.

Az elődöntőben nem számíthatott hasonlóan könnyű meccsre, ellenfele ugyanis az azeri Magomedkhan Magomedov volt, akitől egy éve a budapesti Eb fináléjában 11-5-re kikapott.

A két kiemelkedő tudású szabadfogású hétfői csatája ismét az azeri dominanciáját hozta, Bajcajev végig fáradtan mozgott, s ezúttal nagyon kevés ellenállást tanúsított.

A meccs elején alig fél perc után Magomedov egy nem túl gyors lábra támadással azonnal ledöntötte riválisát, majd meg is pörgette (0-4), így gyorsan komoly előnybe került. Ezt követően arra lehetett számítani, hogy Bajcajev növel a tempón és bátrabban támad, de ez nem történt meg, a félidőig eseménytelenül pörögtek le a másodpercek, majd a második menet elején ismét az azeri indított lábra, s levitellel (0-6) növelte előnyét. A 2018-ban orosz színekben Eb-győztes magyar később sem talált magára, egy-két veszélytelen indítását könnyedén védte Magomedov, aki összességében sima győzelemmel jutott döntőbe.

"Ezt most nem tudom értékelni, egyszerűen nem értem, mi történt. Nem gondolom, hogy az az egy meccs ennyit kivett volna belőle" - mondta bosszúsan az MTI-nek Bánkuti Zsolt szövetségi kapitány. - "Inkább nekiment volna az első menetben, aztán ha összeesik, azt sem bántam volna, de így az ő szintjén nem lehet kikapni."

Az Eb nyitónapján az eredetileg tervezett négy helyett csupán két magyar lépett szőnyegre, mivel Antal Dániel (70 kg) bőrfertőzése, Muszukajev Iszmail (65 kg) pedig betegsége miatt nem versenyezhetett. Bajcajev mellett csak Vida Csaba (79 kg) volt érdekelt, aki a nyolcaddöntőben 21-12-re kikapott a szerb színekben szereplő Hetik Cabolovtól és kiesett.

Kedden Bajcajev esti fellépése előtt a délelőtti programban Halidov Gamzagtadzsi (61 kg), Kuramagomedov Murad (74 kg), Püspöki Patrik (86 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) lép szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!