Birkózó Eb - Bajcajev könnyed sikerrel elődöntős, Vida kiesett

Sport, 2023.04.17

Bajcajev Vlagyiszlav meggyőző teljesítményt nyújtva, technikai tussal győzött, ezzel bejutott a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájának elődöntőjébe a zágrábi birkózó Európa-bajnokság első versenynapján, melyen Vida Csaba kiesett.

A tavalyi kontinensviadalon ezüstérmes Bajcajev hosszú várakozás után léphetett szőnyegre a horvát fővárosban, ahol a nyolcaddöntőből meccs nélkül jutott tovább, így a nyitóprogram rajtja után két és fél órával szólították először szőnyegre.

A nyolc között a lengyelek budapesti Eb-harmadikjával, Zbigniew Baranowskival csapott össze, aki a vártnál kevesebb ellenállást tanúsított. Az összecsapás első percében nem sok minden történt a szőnyegen, majd az eredménytelen összekapaszkodást Bajcajev törte meg egy remek lábra támadással. A tavaly óta magyar színekben versenyző klasszis szépen levitte ellenfelét és azonnal pörgette, így kényelmes, 4-0-s előnybe került. Az első menet folytatásában a lengyel komoly energiákat mozgósított a felzárkózás reményében, de Bajcajev nagyon stabilan védekezett, jó érzékkel hárította a támadásokat.

A második menet elején Baranowski a korábbinál is lendületesebben kezdett támadásba, ellenfele azonban nemcsak kiválóan menekült előle, hanem egy villámgyors lábra támadást bemutatva ismét levitte és orsóból pörgette (8-0). A folytatásra így nem maradtak izgalmak, Bajcajev pedig két kivitellel (10-0), egy perccel a vége előtt technikai tussal lezárta a mérkőzést.

A 18 órakor kezdődő elődöntős programban Bajcajev Vlagyiszlav visszavághat az azeri Magomedkhan Magomedovnak, akitől a tavalyi Eb fináléjában kikapott.

Antal Dániel bőrfertőzése és Muszukajev Iszmail betegsége miatt a hétfői versenynapon csak két magyar volt érdekelt, akik közül már csupán Bajcajev maradt versenyben, mivel a Vida Csabát (79 kg) a nyolcaddöntőben legyőző szerb Hetik Cabolov elveszítette negyeddöntőjét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!