Birkózó Eb - Bajcajev negyeddöntős, Antal kikapott

Sport, 2022.03.28

Bajcajev Vlagyiszlav szerezte meg az első magyar győzelmet a budapesti birkózó Európa-bajnokságon, ezzel bejutott a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjébe. A 70 kilóban érdekelt Antal Dániel ugyanakkor kikapott.

Birkózó Eb Budapesten A magyar válogatotthoz idén csatlakozott Bajcajev nagy névnek számít, 2018-ban, még orosz színekben Eb-címet szerzett, így egyértelműen éremesélyesként lépett szőnyegre. Ugyanakkor első mérkőzésén nem volt könnyű dolga, ugyanis a szlovák csapatban versenyző, de hozzá hasonlóan orosz származású U23-as világbajnoki ezüstérmes Batyrbek Tsakulovval kellett megküzdenie.

A két birkózó érezhetően tisztelte egymást, az első három percben mindketten nagyon óvatosan küzdöttek, akcióra gyakorlatilag esélyt sem adtak a másiknak. A meddő küzdelem során Bajcajevet kétszer is figyelmeztették passzivitásért, a második egyben intést is jelentett. Ennek ellenére ezek után sem változtatott az addigi harcmodorán, így fél perccel később riválisa került 1-0-s előnybe.

Az események a második menet elején pörögtek fel kissé, Bacajev egy gyors lábratámadásból megforgatta ellenfelét, s átvette a vezetést. A 31 éves szabadfogású nem sokkal később még egyszer indított, s egy pontért kivitte riválisát a szőnyegről (3-1), majd az utolsó másfél percben kiválóan védekezve megőrizte előnyét.

Szinte rögtön utána Antal Dánielt szólították szőnyegre, az azeri Ziraddin Bayramov elleni nyolcaddöntőjében a mérkőzésvezetőnek egyik felet sem kellett nagyobb aktivitásra figyelmeztetnie.

A meccs kissé ijesztően kezdődött magyar szempontból, Bayramov ugyanis szinte azonnal levitte ellenfelét egy lábratámadás után (0-2), ám lentről nem tudta folytatni akcióját, Antal pedig kevéssel később állásból gyönyörűen derékra ment és egyenlített. A bírák először a menekülésért járó egy pont mellett megadták a magyar szép dobását is, így 5-2 állt az eredményjelzőn, de videózás után kiderült, hogy már kint indította a dobást, így csak az intésre és a kivitelre adtak egy-egy pontot.

A két sportoló a szünetig nem lassított, előbb az azeri tudta levinni Antalt (2-4), aki a szakasz utolsó másodperceiben "megdobta", majd pörgette Bayramovot és 6-4-re fordított.

A második menetre aztán Antal Dánielnek elfogyott a lendülete, ráadásul továbbra sem tudta hatástalanítani a lábratámadásokat, Bayramov pedig három ilyet is bemutatott, s végül 10-6-ra nyert.

Antal - a korábban vesztes - Vida Csabához (79 kg) hasonlóan abban bízhat, hogy riválisa döntőbe jut, s a vigaszágra viszi őt.

A hétfői versenynap negyedik magyarja, a világbajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik Muszukajev Iszmail (65 kg) a negyeddöntőben kezdi meg szereplését.
(MTI)

Galériánk

Birkózó Eb Budapesten Birkózó Eb Budapesten Birkózó Eb Budapesten Birkózó Eb Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!