Birkózó Eb - Bognár, Szabados és Vida nyerte a válogatókat

Sport, 2024.01.22

A nők 57 kilogrammos súlycsoportjában Bognár Erika, 68 kg-ban Szabados Noémi, míg a szabadfogásúak 86 kg-os kategóriájában Vida Csaba nyerte meg hétfőn a Tatán rendezett válogatókat, melyek a februári birkózó Európa-bajnokság és az áprilisi európai kvalifikációs verseny magyar indulójáról döntöttek.

Eredetileg négy párharcra került volna sor, mivel a másfél héttel ezelőtt Zágrábban rendezett évnyitó viadal után még nem dőlt el, hogy a nők 57, 68 és 76, valamint a férfi szabadfogásúak 86 kilogrammos súlycsoportjában ki képviselheti a magyar színeket az év első nagy tornáin. Végül azonban csupán hármat rendeztek meg, miután a 76 kg-ban a kétszeres U20-as Eb-győztes Nyikos Veronika visszalépett, ami egyúttal azt jelenti, hogy nehézsúlyban a hosszú rehabilitáció után térdsérüléséből most visszatérő, Eb-bronzérmes Nagy Bernadett indulhat majd a kontinentális viadalokon.

A női válogatott nemzetközi edzőtáborába szervezett válogatón az volt a szabály, hogy akcióponttal kellett felülmúlni az ellenfelet, így a kizárólag intéssel nyert meccsek nem számítottak bele a válogatóba, a párharcok pedig két győztes mérkőzésig zajlottak.

Az 57 kg első meccsén a tavalyi kontinensbajnokságon 55-ben ezüstérmes Bognár Erika 6-1-re nyert, majd a másodikon 4-2-re múlta felül az Eb-harmadik Dollák Tamarát, míg 68 kilóban az U23-as Eb-bronzérmes Szabados Noémi az első körben 4-0-ra, a másodikban pedig 7-0-ra győzte le Pók Karolinát.

A férfiaknál szintén egyértelmű eredmények születtek: Vida Csaba - aki öt kilóval kevesebbel mérlegelt - Püspöki Patrikkal mérkőzött meg, s előbb 4-0-ra majd 5-2-re nyert.

Az Európa-bajnokságot február 12. és 18. között rendezik meg Bukarestben, az európai olimpiai kvalifikációs versenyt pedig április 4. és 7. között Bakuban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!