Birkózó Eb - Dollák Tamara bronzmeccses, Dénes kiesett

Sport, 2022.03.31

A negyeddöntőben vereséget szenvedő Dollák Tamara pénteken a bronzéremért léphet szőnyegre az 57 kilogrammosok között a budapesti birkózó Európa-bajnokságon.

Az újpestiek versenyzője a csütörtök délelőtti programban egy fölényes siker után kikapott az olimpiai bronzérmes bolgár Evelina Nikolovától, aki az elődöntőben is győzni tudott, így vigaszágra vitte legyőzöttjét.

Mivel Nikolova csak a negyeddöntőben csatlakozott a küzdelembe, Dolláknak a vigaszágon nem kellett küzdenie, hanem egyenesen a helyosztóba jutott, melyben a Nikolovával szemben az elődöntőben alulmaradt török Elvira Kamaloglu lesz az ellenfele.

A másik magyar negyeddöntősnek, az 53 kilogrammban szereplő Dénes Mercédesznek nem volt szerencséje, mivel lengyel legyőzője, Katarzyna Krawczyk hiába vezetett szinte végig a svéd Emma Malmgren ellen, félperccel a vége előtt nagyot hibázott és riválisa betusolta. Ezzel pedig az érdi birkózó kiesett.

A délelőtt harmadik magyarja, Szabó Nikolett (62 kg) szintén kiesett a versenyből.

A csütörtök 18.00 órakor kezdődő döntős programban Szabados Noémi a 68 kilogrammban lép szőnyegre a bronzéremért a lengyel Natalia Iwona Strzalka ellen, míg 76 kilogrammban Nagy Bernadett szintén a harmadik helyért csatázik a bolgár Marija Orjaskovával.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!