Birkózó Eb - Elbúcsúztatták a sportág visszavonuló nagy magyar bajnokait

Sport, 2022.04.02

Elbúcsúztatták a magyar birkózósport elmúlt egy-másfél évtizedének legkiválóbb sportolóit a budapesti Európa-bajnokság szombat délutáni programja előtt.

A kontinensviadal kísérőeseményeként a Körcsarnok bejárati előterében előbb felavatták a magyar birkózás történetében világversenyen ezüst- vagy bronzérmet nyert kiválóságok tablóját, amelyre 71 versenyző került fel, közülük több mint húszan részt is vettek az ünnepségen. Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke külön kiemelte a hat-hat medált szerzett Csatári Józsefet, Bajkó Károlyt és Hatos Gábort, valamint az ötször dobogós Tóth Gábort és a kötöttfogásúak jelenlegi szövetségi kapitányát, Módos Péter.

Ezt követően már a szomszédban lévő BOK Csarnok teltházas publikumának ovációja közepette olyan világklasszis sportolók intettek búcsút a szőnyegnek, mint az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Lőrincz Tamás és öccse, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Lőrincz Viktor.

Elsőként a szövetségtől mostanában búcsúzó edzőket, versenyzőket, sportvezetőket köszöntötték, így a kötöttfogásúak korábbi szövetségi kapitányát, Sike Andrást és segítőjét, a sportolóként hozzá hasonlóan olimpiai bajnok Rapka Attilát, illetve Farkas Tibor korábbi főtitkárt, valamint nemzetközi bírókat. A versenyzők közül elsőként Sleisz Gabriella, Gulyás Zsombor, Krasznai Máté, Varga Ádám, Nagy Mihály, Veréb István és Szabó László vehetett át díjat Németh Szilárdtól és Bacsa Pétertől, az MBSZ elnökétől és alelnökétől.

Ezután jöttek a közelmúlt nagy bajnokai, így Sastin Marianna, a női szakág első világ- és Barka Emese, az első Európa-bajnoka. Majd a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint és a szintén vb-aranyérmes Kiss Balázs következett, végül pedig a Lőrincz fivéreket ünnepelhette a közönség. Pályafutásuk befejeztével mindannyian maradtak a sportág berkein belül szakmai vezető pozíciókban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!