Birkózó Eb - Fritsch és Vitek negyeddöntős, Takács kikapott

Sport, 2024.02.12

Fritsch Róbert és Vitek Dárius megnyerte nyolcaddöntőjét, a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában címvédő Takács István viszont elveszítette, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A kontinensviadal első napján a 72 kilóban Eb-győztes és világbajnoki ezüstérmes Fritsch a 77 kilósok között magabiztos selejtezős sikerrel kezdett és a 16 között is esélyesként lépett szőnyegre, ám a finn Akseli Yli Hannuksela meg tudta őt lepni. A meccset nagyon agilisan kezdő rivális Fritsch leküldése után egy szép négypontos dobással komoly előnyt szerzett (0-5), amivel ráijesztett a magyarra, aki remekül reagált a nehéz helyzetre és még a szünet előtt egy kiléptetéssel faragott hátrányából.

Három perc után ráadásul csak két pont hátrányban volt a csepeli birkózó, mivel ellenfelét menekülésért meg is intették, majd a folytatásban állásból egy gyönyörű, négy pontot érő billentéssel fordított (7-5) és megnyerte a meccset.

A nehézsúlyú Vitek (130 kg) az észtek veterán klasszisával, a 38 éves Heiki Nabival meccselt. A mérkőzés nem volt élvezetes, állásban nem bírtak egymással a felek, ahogy egy-egy lenti helyzetüket sem tudták akcióval zárni, így a később szerzett pont döntött, Vitek javára.

A nap harmadik magyarja, a tavalyi Eb-n parádés teljesítménnyel aranyérmes Takács István kifejezetten nehéz riválist kapott az orosz származású, szerb Aleksandr Komarov személyében, aki ellen hiába kezdett határozottan, a parterhelyzetből nem tudott akciót csinálni, így csak 1-0-ás előnye volt a félidőben. A meccs második felében Takácsot visszaintették (1-1), s ugyan a BHSE klasszisa jól védekezett lentről, de később állásból nem volt eredményes, ami a vereségét jelentette.

Takács még a vigaszági folytatásban bízhat, amihez Komarov döntőbe jutására van szüksége.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!