Birkózó Eb - Fritsch Róbert bronzérmes

Sport, 2021.04.25

Fritsch Róbert bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában vasárnap a varsói birkózó Európa-bajnokság zárónapján.

A magyar sportoló remek formában érkezett a kontinenstornára, és szombaton a selejtezőben 4-3-ra győzte le a francia Ibrahim Mahmoud Hamed Hassan Ghanemet, majd a nyolcaddöntőben a finn Mikko Petteri Peltokangasnál 5-3-mal bizonyult jobbnak, végül a szerb Aleksandar Maksimovicot 5-1-re verte a nyolc között. Az elődöntőben aztán vitatható vereséget szenvedett a georgiai Ott Smagi Bolkvadzével szemben.

A vasárnapi helyosztón is nehéznek tűnő ellenfél várt rá, mivel a 2014-es világbajnok orosz Cingiz Labazanovval kellett megküzdenie. A nagyobb név egyértelműen Labazanov volt közülük, a bronzmeccsen azonban a magyar egyértelműen riválisa fölé nőtt.

Fritsch kiválóan kezdett, az első percben jól állt a lábán, majd a második elején egy villámgyors derékra támadás végén kiléptette az oroszt és 1-0-ás előnybe került. Nem sokkal később meg is duplázta előnyét, mivel sokkal aktívabb volt riválisánál, akit megintettek (2-0), s ugyan lentről nem sikerül akciót csinálnia, a szünetre biztos előnyel vonulhatott le.

A második szakaszban is Fritsch Róbert akarata érvényesült, az orosz nem tudott vele mit kezdeni, ráadásul egyértelműen gyengébbnek is tűnt nála, így ismét őt intették (3-0). Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a magyar a folytatásban lentről és állásból sem akart akciót csinálni, a biztonságra törekedett, az orosz pedig képtelen volt megingatni őt.

Fritsch karrierje első érmét nyerte felnőtt világversenyen, egyúttal a varsói viadal harmadik magyar dobogósa lett. Szombaton Lőrincz Tamás megnyerte a 77 kilogrammosok versenyét, míg pénteken Sastin Marianna ezüstérmet szerzett a nők 62 kilós súlycsoportjában.

A folytatásban még a vélhetőleg utolsó világversenyén szereplő Kiss Balázs lép majd szőnyegre az Eb utolsó meccsén, a 97 kilós kategória fináléjában a legutóbbi két vb győztese, az orosz Musza Jevlojev ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!