Birkózó Eb - Kuramagomedov a bronzéremért küzdhet vasárnap

Sport, 2024.02.17

A szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Kuramagomedov Murad az elődöntőben kikapott, így vasárnap a bronzéremért léphet szőnyegre a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A tatabányaiak birkózója az izraeli Mitchell Finesilver és a romániai Bíró Krisztián elleni sikerekkel jutott elődöntőbe, melyben a háromszoros Eb-győztes, olimpiai bronzérmes török Söner Demirtas várt rá.

A mérkőzés első menetében kemény állóküzdelem alakult ki a szőnyegen, a kapaszkodásból elsősorban a török igyekezett akciókat indítani, Kuramagomedov pedig riválisa kizárásával, blokkolásával volt elsősorban elfoglalva. A menet közepén így a látottaknak megfelelően a dagesztáni származású magyart figyelmeztették passzivitás miatt és ő került akciókényszerbe, majd - miután a következő harminc másodpercben nem volt eredményes - ponthátrányba. A folytatásban Demirtas nem lassított, továbbra is kereste az akció lehetőségét és még a szünet előtt ki tudta léptetni riválisát (0-2).

A második menetben Kuramagomedovnak kellett volna kezdeményeznie, de nem bírt a törökkel, aki a második három percben is sokkal aktívabb volt, és bár újabb akciót nem csinált, a magyart újra figyelmeztették. Mivel ekkor sem volt képes akcióra, hátránya három pontra nőtt, amiből nem tudott faragni, így 3-0-ra kikapott.

A szombati versenynap magyar szempontból ezzel még nem ért véget, mivel a 17 órakor kezdődő helyosztók során az ezúttal 70 kg-ban induló, világ- és Európa-bajnok Muszukajev Iszmail, valamint Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) a bronzéremért lép szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!