Birkózó Eb - Kuramagomedov elődöntős, Ligeti és Tóth kiesett

Sport, 2020.02.15

A szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Kuramagomedov Murad elődöntőbe jutott szombaton a Rómában zajló birkózó Európa-bajnokságon.

A honosított versenyző nyolcaddöntős sikerét követően a legjobb nyolc között is magabiztosan nyert, ezúttal Andrej Karpacs ellen. A 23 éves magyar az első három percben két mögékerüléssel 4-0-s előnyre tett szert, melyet a folytatásban egy hasonló akcióval 6-0-ra növelt. A hajrában Kuramagomedov már csak a védekezésre összpontosított, két éve Eb-bronzérmes fehérorosz riválisa pedig csupán szépíteni tudott (6-2). Kuramagomedovra a címvédő és tavaly vb-ezüstérmes olasz Frank Chamizo Marquez vár a délutáni elődöntőben.

A nehézsúlyú Ligeti Dániel viszont első meccsén kikapott. A sok akcióval tarkított nyolcaddöntős mérkőzésen az orosz Baldan Cizsipov 10-5-re bizonyult jobbnak nála. Ráadásul legyőzője következő körben alulmaradt, így Ligeti számára befejeződött a kontinensviadal.

Hasonlóképpen járt az ugyancsak nyolcaddöntőben vereséget szenvedett, 92 kilós Tóth Bendegúz: az ő vesztét okozó azeri Aszlanbek Alborov szintén kikapott a legjobb nyolc között. A 86 kilogrammos kategóriában szereplő Nagy Mihály viszont még bízhat a vigaszági szereplésben, mivel orosz származású szlovák legyőzője, Boris Makoev elődöntős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!