Birkózó Eb - Kuramagomedov könnyed sikerrel kezdett

Sport, 2023.04.18

A szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Kuramagomedov Murad magabiztos sikerrel nyitott, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon.

A tatabányai színekben versenyző Kuramagomedov számára a papírforma szerint nem jelenthetett gondot az észt Erik Reinbok legyőzése és az orosz származású sportoló ennek megfelelően könnyedén hozta a meccset.

Az észt birkózó az első menet elején is komoly gondban volt, de Kuramagomedov karberántásait még védeni tudta, viszont miután passzivitásért másodszor is figyelmeztették, képtelen volt akciózni, sőt, a magyar lábratámádását már nem tudta hatástalanítani, lentről pedig kétszer is átbillentette őt riválisa (0-7). A második billentést vitató Reinbok hátránya ráadásul a rossz challenge után újabb egy ponttal nőtt (0-8). A második menet elején Kuramagomedov aztán egy könnyed levitellel (10-0) technikai tust ért el.

A folytatásban Kuramagomedov a nyolcaddöntőben, Halidov Gamzatgadzsi (61 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) a negyeddöntőben lép szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!