Birkózó Eb - Kuramagomedov ötödik helyével zárt a magyar csapat

Sport, 2024.02.18

A szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában szereplő Kuramagomedov Murad ötödik helyen zárt a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon, mivel vasárnapi zárónapon elveszítette helyosztóját.

A tatabányaiak birkózója szombaton az izraeli Mitchell Finesilver és a romániai Bíró Krisztián elleni sikerekkel az elődöntőbe jutott, ott viszont kikapott a háromszoros Eb-győztes, olimpiai bronzérmes török Söner Demirtastól, így az Eb zárónapján a harmadik helyért léphetett szőnyegre.

A dagesztáni származású szabadfogású az orosz Imam Ganisovval csapott össze a dobogóért, akivel a mérkőzés elején meddő állóharcot vívott. Valamivel a rivális volt aktívabb, igaz, akcióra neki sem volt esélye, viszont elérte, hogy a szakasz közepén Kuramagomedov kerüljön akciókényszerbe passzivitása miatt.

A 30 másodperces aktivitási idő alatt a magyar sportolónak kellett volna pontot csinálnia, mégis ellenfele indított egy dinamikus támadást, Kuramagomedov próbált elforogni, de nem tudott hárítani, így Ganisov mögékerüléssel kétpontos előnyre tett szert. A mérkőzésvezető két pontot javasolt a levitelre és még egyet menekülésért, ám a zsűri csak előbbit látta indokoltnak, az orosz edző viszont vitatta ezt és videobírót kért, ami Kuramagomedovnak kedvezett. Mivel a reklamálást elutasították, ezért egy pont járt a magyarnak (1-2).

Ganisovnak így csupán egy pont maradt az előnye, az eredmény pedig nem is változott a szünetig, sőt, a második menetben sem egészen a hajráig. Mivel Kuramagomedov nem tudott akciót csinálni, ellenfele pedig elsősorban a védekezésre koncentrált. A magyar birkózó az idő előrehaladtával egyre többet kockáztatott és alig tíz másodperccel a vége előtt lábra támadott, ám Ganisov kicsúszott a keze közül és fölé került, így Kuramagomedov végül 4-1-re kikapott és az ötödik helyen zárt.

A magyar válogatott ezzel befejezte szereplését a román fővárosban, ahol Nagy Bernadett (76 kg), valamint a szabadfogású Muszukajev Iszmail (70 kg) és Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) révén három bronzérmet nyert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!