TV műsor

Birkózó Eb - Lőrincz Tamás továbbjutott, testvére kikapott

Sport, 2021.04.23

A Lőrincz testvérek közül a kötöttfogásúak 77 kg-os kategóriájában induló Tamás nyert, a 87 kg-osok között érdekelt Viktor kikapott első mérkőzésén a Varsóban zajló birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

Elsőként a 87 kg-osok között szereplő, világbajnoki ezüstérmes Lőrincz Viktort szólították szőnyegre a fehérorosz Kiril Maszkevics ellen. A magyar birkózó - aki térdműtét, majd vírusfertőzés miatt négy hónapot kihagyott - aktívan próbált fellépni, de nem igazán talált fogást riválisán és először neki kellett lemennie parterhelyzetbe.

Ebből már majdnem elért a szőnyeg széléig, amikor Maszkevics előbb kiemelte, eldobta és mögé került, majd a földön megforgatta, pár másodperccel később pedig újabb dobással, technikai tussal lezárta a találkozót (9-0). Lőrincznek így abban kell bíznia, hogy legyőzője döntőig jut, mert akkor a vigaszágon folytathatja.

A 77 kilósok között Viktor bátyja, Lőrincz Tamás a román Ilie Cojocari ellen kezdett, és a világbajnoki címvédő, testvéréhez hasonlóan olimpiai kvótás magyar másfél perc után földre kényszerítette riválisát, és felemelte, majd eldobta, így három perc után vezetett. A találkozó második részében Lőrincz előbb kitolta Cojocarit, aki újabb intése után mehetett megint a földre. A tokiói résztvevő magyar ismét megforgatta az erejével egyre inkább elkészülő ellenfelét, így biztos győzelemmel (7-0) jutott nyolcaddöntőbe.

A pénteki versenynapon még a 63 kg-os Torba Erik mutatkozik be, míg az esti programban, a női 62 kilogrammos kategóriában Sastin Marianna az ukrán Irina Koliagyenkóval vívja majd a finálét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!