Birkózó Eb - Muszukajev bronzéremért küzdhet

Sport, 2020.02.15

A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Muszukajev Iszmail szombaton megnyerte vigaszágas mérkőzését, így az esti programban bronzéremért birkózhat a Rómában zajló Európa-bajnokságon.

A magyar színekben a szeptemberi vb-n bronzéremmel bemutatkozó versenyző a moldovai Maxim Sacultannal találkozott, akit a tőle megszokott akciódús birkózással 8-4-re vert. A bronzmérkőzésen az azeri Ali Rahimzade lesz az ellenfele.

A délelőtti programban a 74 kilós Kuramagomedov Murad könnyed győzelemmel mutatkozott be, ugyanis 10-0-nál technikai tussal múlta felül a szlovák Jakub Sykorát a nyolcaddöntőben.

A 86 kilogrammos Nagy Mihálynak már a 16 közé jutásért szőnyegre kellett lépnie az izraeli Uri Kalashnikov ellen. A végig szoros és kiélezett mérkőzés végül a magyar versenyző 4-3-as sikerét hozta. A folytatás már nem sikerült jól, mivel a nyolcaddöntőben 10-0-nál technikai tussal alulmaradt az orosz származású, de szlovák színekben induló Boris Makoevvel szemben, aki 2017-ben vb-ezüstérmes volt.

A 92 kilós Tóth Bendegúz szintén nem járt sikerrel, a negyeddöntőbe jutásért rendezett összecsapáson ugyancsak technikai tussal kapott ki a 2017-ben vb-bronzérmes azeri Aszlanbek Alborovtól.

A két vereséget szenvedő magyar még abban bízhat, hogy legyőzőik a döntőig menetelnek, mert akkor vasárnap a vigaszágon folytathatják a küzdelmet a bronzéremért.

Szombaton még egy magyar, a nehézsúlyú Ligeti Dániel lép szőnyegre, aki a 16 között az orosz Baldan Cizsipov ellen kezd.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!