Birkózó Eb - Muszukajev és Bajcajev is kikapott az elődöntőben

Sport, 2024.02.16

Az ezúttal a 70 kilogrammos súlycsoportban szereplő világ- és Európa-bajnok Muszukajev Iszmail, illetve a 97 kilós Bajcajev Vlagyiszlav is kikapott pénteken az elődöntőben, így szombaton a bronzéremért léphetnek szőnyegre a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

Előbb a tavalyi olimpiai kvalifikációs vb-n a 65 kg-osok között aranyérmes Muszukajev lépett szőnyegre az elődöntős programban. Az FTC klasszisa délelőtt két könnyed sikert aratott, és öt percen át a délutáni meccsén, az örmény Arman Andreaszjan ellen is úgy tűnt, hogy meg lesz az újabb sikere, mert addig az történt a szőnyegen, amit a magyar szabadfogású akart.

Andreaszjan a meccs elejétől az összekapaszkodást erőltette, de hiába igyekezett onnan akciókat indítani, Muszukajev minden indítására jól reagált, visszatámadott és változatos módokon rendre kiléptette őt a szőnyegről. Muszukajev a második menet közepén már 4-0-ra vezetett, amikor sérülés miatt ápolást kért, de folytatni tudta a küzdelmet, sőt, a következő akciót is ő csinálta.

Az utolsó percet így 5-0-ről kezdte, ám láthatóan egyre jobban fáradt és nem volt százszázalékos, riválisa pedig minden erejét mozgósította és kiléptette őt, majd mögé került (5-3), öt másodperccel a vége előtt pedig csípődobással a hátára forgatta (5-7), így ő örülhetett a végén.

Bajcajevnek csupán egyetlen meccse volt korábban, miután a nyolcaddöntőbe mellé sorsolt orosz sztár, a kétszeres olimpiai bajnok Abdulrasid Szadulajev nem kapott beutazási engedélyt Romániába.

Az észak-oszét származású szabadfogású a negyeddöntőben magabiztos volt, az azeriek 2022-es Eb-győztese, Magomedkhan Magomedov ellen azonban sokkal nehezebb dolga volt. A két birkózó kiélezett első menetet produkált, és Bajcajev ekkor eldönthette volna a csatát, ám kétpontos akciója után nem tudta tusba szorítani ellenfelét.

A szünet után a 2-1-es hátrányban álló vb-második Magomedov iramot váltott és gyorsan fordított, majd az egyre fáradó Bajcajev ellen levitelekkel, kiléptetéssel folyamatosan növelte előnyét és végül 7-2-re győzött.

A pénteki versenynapon 17 órától kezdődik a nők záró helyosztós programja, melyben Orsós Sztálvira a bronzéremért lép szőnyegre az 53 kg-osok mezőnyében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!