Birkózó Eb - Muszukajev kikapott

Sport, 2020.02.14

A világbajnoki bronzérmes Muszukajev Iszmail technikai tussal kikapott a nyolc között, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a római birkózó Európa-bajnokságon.

A 65 kilogrammos szabadfogású sportoló sima sikerrel kezdett az Eb-n, úgy, hogy az első menetet "lepihente", a második meccsén viszont nem jött be neki ugyanez a taktika.

A fehérorosz Njurgun Skrijabin láthatóan tartott olimpiai kvótás ellenfelétől, nagyon óvatosan terelgette a szőnyegen, az összekapaszkodást pedig nem erőltette. Közben - a magyar színekben a szeptemberi vb-n bemutatkozott - Muszukajev végig hátrált, s akkor sem indult előre, amikor intésben volt (0-1).

Az FTC sportolója a nyolcaddöntőben török riválisát úgy győzte le, hogy a második menetben fél perc után aktívabbá vált és sorra érte el akcióit, a fehérorosz ellen viszont csak az egyenlítésig jutott egy gyors kitolással (1-1), azt követően már nem tudta meglepni riválisát. Skrijabin nagyon jól reagált minden beindulásra, majd lábra támadott (1-3), Muszukajev pedig a fogásából a szőnyegen kívülre ugrott (1-4).

Hárompontos hátrányban a 27 éves birkózó igyekezett akciózni, ám a fehérorosz továbbra is kiválóan hatástalanította a támadásait, majd egy jó kontrával levitte, orsóba fogta a lábát, és pörgetésekkel technikai tusgyőzelmet aratott (1-12).

Muszukajev akkor kerülhet vigaszágra, ha legyőzője az esti elődöntőben győzni tud.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!