Birkózó Eb - Nagy Bernadett és Szenttamási Róza is bronzmeccses

Sport, 2024.02.14

A 76 kilogrammos súlycsoportban szereplő Nagy Bernadett és az 55 kilós Szenttamási Róza is a bronzéremért léphet szőnyegre csütörtökön a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A két magyar különböző úton jutott el szerdán a helyosztóig. A 2022-es Eb-n bronzérmes, majd azt követően súlyos sérülést szenvedő Nagy Bernadett szerda délelőtt két imponáló győzelmet aratott, majd a szerda délutáni elődöntős programban - ahogy két éve a budapesti kontinensviadal elődöntőjében is - a törökök legendájával, a kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok Yasemin Adarral küzdhetett meg a fináléért.

A meccs esélyese egyértelműen Adar volt, különösen úgy, hogy az UTE versenyzője közel két év után léphetett most szőnyegre világversenyen. A találkozó az akkorihoz kísértetiesen hasonlóan alakult, ugyanis taktikus állóharccal kezdődött a küzdelem, majd egy zónaszéli helyzetnél Adar lefogta a magyar birkózó fejét, átforgatta és végül kétvállra fektette, aki csütörtökön bolgár vagy francia ellenféllel csap ssze a harmadik helyért.

Szenttamási Róza délelőtt előbb nagy hátrányból fordítva verte spanyol riválisát, majd a negyeddöntőben tussal kikapott a moldovai Mariana Dragutantól, aki az elődöntőben is könnyed sikert aratott és bejutott az 55 kilósok csütörtöki fináléjába. Ezzel a magyar versenyző vigaszágra került volna, ám mivel a moldovai rögtön a nyolc között kezdett, Szenttamási biztosan a bronzmeccsen lesz érdekelt a lengyel Európa-bajnok Roksana Zasina ellen.

A 2022-ben szintén Eb-harmadik, ám szerdán az első meccsén, az 59 kilósok mezőnyében a nyolc között vereséget szenvedő Dollák Tamarának nem lesz lehetősége a csütörtöki javításra, mivel az őt legyőző, világ- és háromszoros Európa-bajnok moldovai Anasztasia Nichita visszalépett az elődöntőtől, miután Dollák ellen megsérült. A moldovai birkózó a közösségi oldalán osztotta meg, hogy valószínűleg bordatörést szenvedett.

Dollákhoz hasonlóan a nap negyedik magyar női versenyzője, Szabados Noémi (68 kg) is kiesett a versenyből.

A szerdai napon zárulnak a kötöttfogásúak küzdelmei az Eb-n. A 17 órakor rajtoló helyosztós programban Váncza István (72 kg) és Szilvássy Erik (82 kg) bronzéremért lép majd szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!