Birkózó Eb - Sastin is nyolc között

Sport, 2019.04.11

Az 57 kilogrammos Barka Emeséhez hasonlóan a 62 kilós Sastin Marianna is negyeddöntőbe jutott a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján.

A sportág eddigi egyetlen magyar női világbajnoka az orosz Uljana Tukurenovával találkozott, akit 1:40 perc után megintettek passzivitásért. A Vasas versenyzője rendíthetetlen volt a következő harminc másodpercben is, így egypontos előnyre tett szert. Sastin aztán egy ízben elkapta ellenfele lábát, de a szőnyeg szélén sikerült kiszabadítania magát az orosznak. A folytatásban is Tukurenovát látta passzívnak a bíró, az újabb pont nélküli intést követően pedig már 2-0-ra vezetett Sastin, aki másodjára már nem hibázott, amikor megragadta riválisa lábát, ugyanis előnyös pozícióját kihasználva kitolta a küzdőtérről (3-0). A hátralévő időben Tukurenova már kockáztatott, egyik lábra támadásánál Sastin visszafogott, melyből mögékerüléssel még biztosabbá tette sikerét (5-0).

A negyeddöntőben az ötszörös Eb-érmes magyar az olasz Aurora Campagnával, míg az Európa Játékok-győztes Barka Emese az elmúlt két kontinensviadalon bronzérmes azeri Aljona Kolesznyikkal találkozik.

A csütörtök délelőtti programban még az 53 kilós Dénes Mercédesz lép szőnyegre: ő szintén a nyolc közé jutásért kezd, este pedig az 59 kilós Galambos Ramóna és a nehézsúlyú Németh Zsanett a bronzmérkőzésen lesz érdekelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!