Birkózó Eb - Szabados Noémi elveszítette vigaszági meccsét

Sport, 2023.04.20

A 68 kilogrammos kategóriában szereplő Szabados Noémi elveszítette vigaszági mérkőzését, ezzel kiesett a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon.

A csütörtöki versenynap első mérkőzésén az FTC-KIMBA sportolója azzal a tudattal léphetett szőnyegre, hogy a török Nesrin Bas elleni meccse nem arról dönt, melyikük szerepekhet az esti bronzcsatán, hanem arról, hogy melyikük állhat dobogóra, ugyanis az őket szerdán egyaránt legyőző bolgár Juliana Janeva meccs nélkül nyerte elődöntőjét, a cseh Adela Hanzlickova vállsérülés miatt nem állt ki ellene.

A találkozó esélyese a török volt, és az első menetben egyértelműen irányította a találkozót, az összekapaszkodásoknál rendre övé volt a jó fogás, Szabados elsősorban azért küzdött, hogy ne csináljon akciót rajta a riválisa. A bírók a meccs képének megfelelően a magyart figyelmeztették kétszer is, a második után 30 másodperccel pedig Bas került 1-0-ás előnybe.

A második menet eleje semmiféle változást nem hozott a korábban látottakhoz képest, a török erősebbnek és meggyőzőbbnek tűnt, így Szabados ismét akciókényszerbe került, riválisa pedig félperccel később újabb ponttal gazdagodott. Ezt követően a magyar birkózónak mennie kellett előre, igyekezett többet mozogva, messzebbről indítani. Mindez akciót nem eredményezett, de legalább a törököt is figyelmeztették kétszer is. Szabados azonban nem tudott zárkózni, a török számára elindított 30 másodperc alatt ugyanis a magyar birkózó egy lábratámadással próbálkozott, amit Bas szépen védett, Szabados mögé ment (0-4), amivel eldöntötte a mérkőzést.

"Vártuk, hogy meg fognak majd inteni, a terv pedig az volt, hogy a végén csinálok egy akciót, de sajnos nem jött össze. Nem jól volt kivitelezve az indításom, sajnálom. Dolgozunk tovább" - mondta az MTI-nek Szabados Noémi.

A délelőtti programban Orsós Sztálvíra (53 kg) és Szél Anna (57 kg) egyaránt a nyolcaddöntőben kezdi meg szereplését Zágrábban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!