Birkózó Eb - Szabados Noémi ötödik

Sport, 2022.03.31

A 68 kilogrammban szereplő Szabados Noémi jól hajrázott, de végül elveszítette bronzmérkőzését, így az ötödik helyen zárt csütörtökön a budapesti birkózó Európa-bajnokságon.

A Ferencváros 21 éves tehetsége szerdán első meccsén veszített, de legyőzője, a francia Pauline Denise Lecarpentier a hiányos vigaszágra vitte, így helyosztót vívhatott a lengyel Natalia Iwona Strzalkával.

A junior Európa-bajnoki ezüst- és friss U23-as Eb-bronzérmes magyar birkózónak Martin Gábor edző elmondása szerint még erősödnie kell a felnőttmezőnybe, s az a csütörtök esti mérkőzésén is látszott, hogy 25 éves riválisa valamivel erősebb, ugyanakkor Szabados végigküzdötte a meccset, s jól bírta a végéig az iramot.

A meccs első menetében a lengyel még az első percben levitte riválisát, ezen kívül viszont teljesen eseménytelenül pergett le az idő. A fordulás után Szabadosnak kellett mennie előre, ám az akciókat riválisa érte el, aki jól használta ki ellenfele figyelmetlenségeit, s előbb kiléptette, majd kétszer levitte őt (7-0).

Szabadost hajtotta a közönség, Strzalka pedig fáradni látszott, s az utolsó félpercben a magyar kétszer is mögé tudott kerülni, de a fordításra már nem maradt esélye, így 7-4-es vereséggel az ötödik helyen zárt.

"Sajnos későn fáradt el a lengyel" - mondta a meccs végén Szabados, aki önkritikusan azt is megjegyezte, hogy jobban kellett volna védekeznie az utolsó percet megelőzően.

A csütörtöki folytatásban Nagy Bernadett szintén bronzéremért lép szőnyegre a 76 kilogrammosok között a bolgár Marija Orjaskova ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!