Birkózó Eb - Szabó Mihály a vigaszágon folytatja

Sport, 2019.04.08

A hétfői nyitónapon szőnyegre lépő három magyar szabadfogású közül csak a 97 kilós Szabó Mihály folytathatja szereplését kedden a vigaszágon, mivel a legyőzője döntőbe jutott a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A BHSE sportolója a nyolcaddöntőben technikai tussal maradt alul az elmúlt két Eb-n egyaránt ezüstérmes fehérorosz Aljakszandr Hustyinnal szemben, aki aztán moldovai ellenfelét is legyőzte, majd az elődöntőben egy hajrában elért kitolással az Eb- és vb-bronzérmes georgiai Elizbar Odikadzét is felülmúlta 2-1-re. Szabó ellenfele a kedden magyar idő szerint 10.30 órakor kezdődő programban a kétszeres Eb-bronzérmes moldovai Nicolai Ceban lesz.

A 65 kilós Molnár József és a 70 kilogrammos Vida Csaba ugyanakkor búcsúzott, mivel mindkettőjük legyőzője, a moldovai Maxim Sacultan, illetve a brit színekben versenyző Nicolae Cojocaru is kikapott egy-egy azeri birkózótól az elődöntőben. Molnár egy győztes mérkőzés után a nyolcaddöntőben, míg Vida az első, negyeddöntős meccsén búcsúzott.

A délutáni elődöntős program legdrámaibb találkozóját a 79 kilósok között címvédő Ahmed Gadzsimagomedov vívta, ugyanis 3-0-s vezetésénél olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy a hátralévő két percben csak féltérdre ereszkedve tudott küzdeni. Ennek ellenére ukrán riválisa nem tudott vele mit kezdeni, sőt, a tavaly vb-bronzérmes orosz kétszer olyan parádésan fogott vissza ellenfelére, hogy végül 7-0-ra diadalmaskodott.

Kedden Szabó mellett további négy magyar lép szőnyegre. Az éremesélyes nehézsúlyú Ligeti Dániel (125 kg) a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a hétfői sorsoláson, ugyanis az elmúlt két világbajnokságon győztes georgiai Geno Petriasvilivel kel megvívnia a nyolcaddöntőben. Szintén a 16 között kezd a 74 kilós újonc, Antal Dániel, aki első meccsén a hazai közönség előtt szereplő Maxim Vasilioglo ellen lép szőnyegre.

Ligeti ugyancsak újonc öccsének, a 86 kilós Richárdnak már a nyolcaddöntőbe jutásért birkóznia kell, ráadásul a két éve Eb-ezüstérmes azeri Murad Szulejmanovval. Az Eb- és vb-bronzérmes Veréb István ezúttal a 92 kilogrammos kategóriában szerepel, és a lengyel Zbigniew Mateusz Baranowskival kell megküzdenie a nyolc közé kerülésért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!