Birkózó Eb - Szilvássy Erik indulhat 87 kilóban

Sport, 2022.02.25

Szilvássy Erik indulhat a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában a birkózók idei, budapesti Európa-bajnokságán.

A magyar szövetség pénteki közleménye szerint hárman küzdöttek volna az olimpiai és vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Lőrincz Viktor helyéért, ám az U23-as vb-második Losonczi Dávid mellizom-sérülést szenvedett, így ketten maradtak: a vb-5., junior vb- és Eb-győztes Takács István, valamint az Eb-3., U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy.

A pénteki különválogatóra azért került sor, mert az első "csörtét" Szilvássy nyerte, a bulgáriai Dan Kolov-Nikola Petrov-emlékversenyen viszont ő egyből kiesett, Takács pedig bronzérmet szerzett.

Pénteken délután a Körcsarnokban két győzelemig tartó küzdelmet vívtak egymással a felek. Az előre lefektetett szabályok szerint a csak intéseket hozó 1-1-es mérkőzések nem számítottak az összesítésbe, ilyenből pedig hármat is produkáltak a versenyzők.

A másik három küzdelemből az elsőt 3-1-re nyerte Szilvássy, a harmadikat 4-1-re Takács, a mindent eldöntő hatodikat pedig 3-3 után - szabálytalanság miatti intéssel - újból Szilvássy, így a Csepeli BC versenyzője szerepelhet a március 26-án, a BOK-csarnokban kezdődő Eb-n.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!