Birkózó Eb - Szőke Alex nem indul

Sport, 2022.03.06

Az olimpiai ötödik Szőke Alex vállműtétje után március végére még nem épül fel teljesen, így kénytelen kihagyni a budapesti birkózó Európa-bajnokságot.

A magyar szövetség vasárnap közölte, hogy az ESMTK világbajnoki ezüstérmes kötöttfogású sportolója (97 kg) nem épül fel a kontinensviadalig. Az MBSZ emlékeztetett rá, hogy a 22 éves versenyző vállproblémái 2020 nyarára nyúlnak vissza, amikor egy edzésen lefogták a fejét, s ebből a szituációból akarták megforgatni, ő pedig védekezni próbált, de olyan szerencsétlen mozdulatot tett, hogy megsérült a kulcscsontja. Akkor még felépült, de utána könnyebben szenvedett el apróbb sérüléseket. Aztán tavaly november elején egy edzésen ráesett a vállára, s a vizsgálatokat követően kiderült, hogy műtéti beavatkozásra van szüksége ahhoz, hogy rendbe jöjjön. Erre december 22-én került sor.

"Rengeteget tanakodtunk a családommal és az edzőimmel. Semmi kétség, nagyon fontos a hazai rendezésű Eb, de 2023-ban már olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeznek, nem akarjuk veszélybe sodorni a felkészülésemet. Bármennyire is fáj, úgy határoztunk, nem lépek szőnyegre a BOK-csarnokban. Mindezt borzalmasan nehéz volt elfogadnom, hiszen nagyon szerettem volna hazai közönség előtt bizonyítani" - idézte a szövetség Szőke Alexet. - "Szerencsére sokkal jobban vagyok, mint januárban, de még mindig nem birkózhatok, sőt a társas gyakorlatokat is csak jövő héten, nálam könnyebb ellenfelekkel kezdhetem el. Az egészségem érdekében a legfontosabb most a türelem, az a fő, hogy tökéletes állapotba kerüljek, s az Eb kihagyásával bőven van időm a rehabilitációra."

A tervek szerint Szőke április 30-án, az országos bajnokságon tér vissza a szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!