Birkózó Eb - Takács István vigaszágas

Sport, 2024.02.12

A nyitónap három magyarja közül a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában címvédő Takács István léphet szőnyegre kedden is, mivel nyolcaddöntős legyőzője a vigaszágra segítette őt a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

A kontinensviadal első napján három magyar volt érdekelt, közülük Takács fejezte be legkorábban szereplését, miután első meccsén 1-1-es eredménnyel később szerzett ponttal az orosz származású, szerb színekben versenyző Aleksandr Komarovtól kikapott. Komarov később a nyolc között is nyert, majd az esti elődöntőben is diadalmaskodott, ezzel legyőzöttjeit vigaszágra vitte.

A 72 kilogrammos kategóriájában Eb-győztes és világbajnoki ezüstérmes Fritsch Róbert két győzelemmel a negyeddöntőbe menetelt délelőtt, ám ott 5-3-ra kikapott a moldovaiak U23-as világ- és Európa-bajnokától, Alexandrin Gututól, aki a négy között nem tudott nyerni, ami Fritsch búcsúját jelentette.

A nehézsúlyú Vitek Dárius számára szintén véget ért az Eb, mivel a negyeddöntőben őt simán legyőző azeri Beka Kandelaki a papírformának megfelelően vereséget szenvedett a 12-szeres Európa- és ötszörös világbajnok török Riza Kayaalptól.

Kedden öt magyar lép szőnyegre, ugyanis megkezdi szereplését Mányik Dávid (67 kg), Váncza István (72 kg), Szilvássy Erik 82 kg) és Lévai Tamás (97 kg).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!