Birkózó Eb - Torba Erik ötödik

Sport, 2022.04.03

Torba Erik elveszítette bronzmérkőzését, így ötödik helyen végzett a kötöttfogásúak 60 kilogrammos kategóriájában vasárnap a budapesti birkózó Európa-bajnokságon.

Birkózó Eb Budapesten - Torba Erik ötödik A BHSE sportolója szombati veresége után a vigaszágon javított, az ukrán Zora Abovian legyőzésével biztosította helyét a helyosztón, melyen Gevorg Haribjan várt rá.

A 2019-es Európa-játékokon második magyar és a 2020-ban kontinensbajnok örmény meccse a kötöttfogású mérkőzések megszokott képét mutatta az első másfél percben, a felek ugyanis a szőnyeg közepén küzdöttek, akcióra esélyt sem adva a másiknak. A passzívabb a magyar volt (0-1), ami döntőnek bizonyult, lentről ugyanis ellenfele szépen összefogta és megbillentette, majd megpörgette, amivel tetemes, 5-0-ás előnybe került.

A második szakaszban az örmény már csak a védekezésre koncentrált, Torba pedig ment előre, így gyorsan vissza is intették Haribjant (1-5), ám parterből nem tudott mit kezdeni vele a hazai nézők által buzdított kötöttfogású. A meccs elúszni látszott, de Torba minden energiáját összeszedve ment tovább előre, amivel elérte, hogy újra leküldjék az örményt. A második parterben már nem pörgetni, hanem emelni próbált és sikerült is felvennie Haribjant, a dobást azonban nem sikerült jól végrehajtania, riválisa nem fordult át, ezzel pedig tulajdonképpen elszálltak Torba esélyei, aki így az ötödik helyen végzett.

"Nem lehetek elégedetlen, hogy nem csúcsformában is éremért birkózhattam, valójában mégis az vagyok. Fizikálisan végigbírtam a küzdelmet, de az ellenfelem is, akinek még a második menetben is volt elég energiája védekezni. A végén az utolsó akciónál megpróbáltam egy négypontos dobást, amivel átvettem volna a vezetést, de le tudta tenni a kezét, így kivédte ezt is" - értékelt Torba Erik, aki a vesztes meccse után perceket ült a szőnyeg mellett elkeseredve.

A zárónapi helyosztók során még három hazai birkózó lép szőnyegre. Előbb a 67 kilogramm döntőjében Váncza István, aki a török Murat Firattal mérkőzik. Őt követi Fritsch Róbert a 72 kilogramm fináléjában a georgiai Shmagi Bolkvadze ellen, végül pedig a 82 kilós Lévai Tamás zárja a sort a moldovai Mihail Bradu elleni bronzcsatában.
(MTI)

Galériánk

Birkózó Eb Budapesten - Torba Erik ötödik Birkózó Eb Budapesten - Torba Erik ötödik Birkózó Eb Budapesten - Torba Erik ötödik
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!