Birkózó Eb - Torba kikapott a vigaszágon

Sport, 2023.04.23

A kötöttfogásúak 60 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Torba Erik vasárnap kikapott a vigaszágon és kiesett a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon.

Az Európa Játékokon ezüstérmes Torba szombaton két győzelemmel a negyeddöntőig jutott, ott viszont alulmaradt a bolgár Edmond Nazarjannal szemben. Legyőzője később az elődöntőjét is megnyerte, ezzel a BHSE kötöttfogásúja a vigaszágra került, ott pedig az U23-as Eb-győztes, U23-as világbajnoki második azeri Nihat Mammadlival kellett megküzdenie a bronzmérkőzésért.

A mérkőzés nagyon rosszul indult, az azeri ugyanis alig 20 másodperc után egy gyors derékra támadással meglepte és levitte a magyart (0-2), aki lentről jól védekezett, így legalább az újabb akciót megakadályozta. A folytatásban is Mammadli volt a meggyőzőbb állásból, így a menet közepén Torbát figyelmeztették (0-3) és küldték le parterhelyzetbe, ahonnan ismét nem engedett akciót riválisának, ezzel pedig elérte, hogy ne dőljön el a csata már az első menetben.

A másodikban mindkét birkózó nagy iramot diktált, érezhető volt, hogy egyikük sem akart a szőnyegre hasalni, ezt sikerült is elkerülniük, ugyanakkor ez Torba Erik számára jelentett rosszat. Az első perc végén ugyanis a magyar fejlefogásból próbált akciózni, de az azeri kiemelte és négy pontért eldobta (0-7), amivel eldöntötte a továbbjutás kérdését, a hajrában ugyanis Torbának nem volt esélye a felzárkózásra.

"Csalódott vagyok. Délelőtt több meccsét is megnéztem az azerinek, de most nem olyan akciókat indított, amiket láttam. Az elején meglepett a derékra támadással, majd a második menetben egyértelműen hibáztam. Kicsit türelmesebbnek kellett volna lennem, mert valószínűleg leküldik és onnan jobb helyzetbe kerültem volna" - értékelt az MTI-nek a BHSE 27 éves birkózója.

A kontinensviadal zárónapján még Lévai Tamás (97 kg) lép szőnyegre, aki szintén a vigaszágon küzd majd meg a bronzmérkőzésért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!