Birkózó Eb-válogató - Fritsch és Losonczi sem indul

Sport, 2022.02.11

Fritsch Róbert betegség, Losonczi Dávid pedig sérülés miatt nem indul a birkózók Európa-bajnoki válogatóversenyén, szombaton a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban.

A magyar szövetség pénteki sajtóközleményében a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya, Módos Péter elmondta, az elmúlt néhány hétben betegségek hátráltatták a csapat felkészülését. A brassói magaslati alapozás után a poreci edzőtábort és a zágrábi Grand Prix-versenyt is sokan kénytelenek voltak kihagyni.

A horvát fővárosban ötödik helyezett, Európa-bajnoki bronzérmes Fritsch Róbert (72 kg) még mindig nem gyógyult meg, ezért kihagyja az ESMTK otthonában sorra kerülő válogatót. A junior világbajnoki ezüstérmes Losonczi Dávid (87 kg) megsérült, így egyelőre nem tud beleszólni a vb-5., junior világ- és Európa-bajnok Takács István, valamint az Eb-3., U23-as vb- és Eb-győztes Szilvásy Erik csatájába.

A szívizom-gyulladása után visszatérő, Eb-2., U23-as kontinensbajnok Lévai Zoltán a 77, öccse, a vb-5., U23-as világbajnok Lévai Tamás pedig a 82 kilogrammos súlycsoportban indul.

Módos Péter hozzátette, hogy a következő héten már Bulgáriában, a Dan Kolov és Nikola Petrov-emlékversenyen lesz jelenése a csapatnak, majd jön a tatai nemzetközi edzőtábor.

A szabadfogású válogatottat irányító Bánkuti Zsolt elmondta, négy honosított versenyzőjük közül három, a junior Eb-3. Halidov Gamzatgadzsi, az Eb-5. Kuramagomedov Murad és az Európa-bajnok Vlagyiszlav Bajcajev indul a szombati válogatón. A vb-bronzérmes, olimpiai 5. Muszukajev Iszmail térdsérüléssel bajlódik.

"A szakmai igazgatóval, Bácsi Péterrel úgy döntöttünk, bizonyított ő már eleget ahhoz, hogy megengedjük a távollétet neki. Nagyon örülnék, ha akadna egy-két olyan fiatal, aki megnehezítené az esélyesek dolgát" - fűzte hozzá.

Az Európa-bajnokságot március 28. és április 3. között rendezik a budapesti BOK-csarnokban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!