Birkózó Nagydíj - Vb-szintű mezőny a BOK Csarnokban

Sport, 2023.07.07

Olimpiai és világbajnokok egész sora lép szőnyegre jövő csütörtöktől vasárnapig a BOK Csarnokban a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) budapesti rangsorversenyén.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a négynapos viadalon - a Polyák Imre-Varga János-emlékversenyen - öt kontinens 55 országának összesen mintegy 600 birkózója vesz részt. Ez lesz a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtti utolsó ranglista-pontot adó torna.

A nevezések alapján a sportági nagyhatalmak közül csak Japán és Örményország birkózói hiányoznak majd a mezőnyből, melyben négy olimpiai aranyérmes - az amerikai David Taylor (szabadfogás 86 kg, 2021), Kyle Snyder (szabadfogás 97 kg, 2016) és Gable Steveson (szabadfogás 125 kg, 2021), valamint a török óriás, Taha Akgül (125 kg, 2016) - és 26 vb-győztes is szerepel.

A verseny a hazai legjobbak számára is kiemelt jelentőségű, különösen azokban a súlycsoportokban, melyekben még nem egyértelmű a vb-szereplő személye - ilyen például a kötöttfogásúak 87 és 97 kilogrammos kategóriája. Előbbiben az idei Európa-bajnok Takács István a tavaly vb-harmadik Losonczi Dáviddal, utóbbiban pedig a 82 kilóban vb- és Eb-harmadik Lévai Tamás az olimpiai ötödik, 2021-ben világbajnoki ezüstérmes Szőke Alex-szal küzd a válogatottságért.

A Polyák Imre-Varga János-emlékversenyre a belépés ingyenes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!