Birkózó Ranking Series - Hat éremmel zárt a birkózó-válogatott Zágrábban

Sport, 2023.02.05

Hat éremmel zárta a magyar birkózó-válogatott a nemzetközi szövetség (UWW) rangsorverseny-sorozatának első, zágrábi állomását.    

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a horvát fővárosban a csapat legjobbja a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Takács István volt, aki többek között hazai riválisát, a világbajnoki bronzérmes - ezúttal ötödik - Losonczi Dávidot is legyőzte a 87 kilósok között, a döntőben pedig az iráni Naszer Alizadehet felülmúlva aranyérmet nyert. Takács ezzel egyúttal visszavágott Losonczinak múlt heti vereségéért, és továbbra is küzd az Európa-bajnoki indulásért.

A kötöttfogásúak között a 82 kilóban világ- és Európa-bajnoki harmadik Lévai Tamás vasárnap a 97 kilogrammos súlycsoportban nyert ezüstérmet. A BHSE versenyzője négy győzelem után a fináléban alulmaradt a bolgárok Európa-bajnokával, Kiril Milovval szemben. Lévai korábbi súlycsoportjában, a 82 kilósok között Dömök Péter szerezte meg a bronzérmet, míg Kecskeméti Krisztián és Fritsch Róbert ötödik lett a zárónapon.

A szerdán rajtoló tornán két szabadfogású, és egy női érmet gyűjtöttek még a magyarok: a 61 kilós Halidov Gamzatgadzsi, a 125 kilogrammos Ligeti Dániel, és az 55 kilós Bognár Erika lett harmadik a Zagreb Openen.

Mellettük Kuramagomedov Murad (74 kg), Vida Csaba (79 kg) és az Európa-bajnok Muszukajev Iszmail (65 kg) is éremért lépett szőnyegre, végül egyaránt az ötödik helyen végeztek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!