Birkózó Ranking Series - Jövőre is Magyarországon zárul a sorozat

Sport, 2023.06.29

Jövőre is Magyarországon zárul a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) rangsorverseny-sorozata, melynek idei utolsó állomását a fővárosi BOK Sportcsarnokban rendezik júliusban.

A hazai szövetség (MBSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a 2024-es párizsi ötkarikás játékok miatt - az idei négy helyett - mindössze két állomásból fog állni a versenysorozat, amelyen világranglista-pontokat gyűjthetnek a birkózók az olimpiai kiemeléshez.

Az MBSZ továbbá azt is bejelentette, hogy a 2025-ös veterán világbajnokságra is Magyarországon kerül sor október 7. és 12. között, viszont a szövetség nem kapta meg a jövő évi világkvalifikációs torna rendezési jogát. Az európai kvótaszerzésre április 4. és 7. között Bakuban lesz lehetőség, míg az utolsó kvalifikációs viadalt május 9. és 12. között Isztambulban rendezik.

Az UWW a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ajánlásainak megfelelően tavasszal megszavazta, hogy az orosz és fehérorosz sportolók semleges státuszban részt vehetnek a versenyein. Legutóbbi ülésén pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a világeseményekre pályázó országoknak kötelességük támogatni a két ország sportolóinak vízumkérelmét, amennyiben ezt nem tudják teljesíteni, visszavonhatják a rendezés jogát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!