Birkózó Ranking Series - Két bronzérem az egyiptomi állomáson

Sport, 2023.02.25

Bajcajev Vlagyiszlav és Orsós Sztalvira révén két bronzérmet nyert a magyar birkózó-válogatott a nemzetközi szövetség (UWW) rangsorverseny-sorozatának második, egyiptomi állomásán.

A UWW eredményközlő oldala szerint a magyarok közül két kötött-, két szabadfogású és egy női versenyző volt érdekelt Egyiptomban.

A szabadfogású 97 kilósok között az Eb-ezüstérmes Bajcajev Vlagyiszlav indiai ellenfelét technikai tussal, majd bahreini riválisát utolsó másodperces levitellel győzte le. Az elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes szlovák Batyrbek Tsakulovtól kiélezett mérkőzésen 4-4-es eredménnyel - nagyobb értékű akcióval - kapott ki, a harmadik helyért pedig 8-0-ra nyert olasz vetélytársával szemben.

A 29 éves, háromszoros Európa-bajnok Orsós Sztalvira a női 53 kilogrammban egyiptomi birkózót, majd a vb-ezüstérmes moldovai Iulia Leordát és a svéd Európa-bajnokot, Emma Malmgrent legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol alulmaradt 22 éves kínai vetélytársával szemben. A bronzmeccsen pontozással múlta felül német ellenfelét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!