Birkózó-vb - Antal Dániel technikai tussal veszített

Sport, 2021.10.04

Nem sikerült Antal Dániel bemutatkozása az oslói birkózó-világbajnokságon, miután technikai tussal kikapott a szabadfogású 70 kilogrammosok selejtezőjében.

Az újpestiek 25 éves versenyzője a négy magyar szabadfogású közül utolsóként lépett szőnyegre a norvég fővárosban, ahol ő sem járt nagyobb sikerrel, mint csapattársai. Az ukrán Ivan Kuszjak ugyanis lényegesen jobb volt nála, korán nagy előnyre tett szert, és végül 12-2-es technikai tussal győzött.

Az U23-as korosztályban Európa-bajnoki ezüstérmes ukrán birkózó a mérkőzést egy négypontos dobással indította, amelyre a bírók csak két pontot ítéltek, de - az ukránok kérése után - a videóbíró segítségével a második két pontot is megadták. A folytatásban is Kuszjak dominált, lábratámadást követően levitte Antalt, nem sokkal később pedig pároslábra támadással újra földre vitte a magyart. Az első menet végén az újpesti birkózó le tudta védeni ellenfele lábramenését, és egy felülkerekedéssel 8-2-re szépített.

A szünet után sem változott a mérkőzés képe, Kuszjak uralta a szőnyeget, s gyorsan egy újabb lábratámadásból szerzett két pontot, így már csak két pont választotta el a technikai tustól. Kuszjak a szükséges pontokat két kiléptetéssel gyorsan meg is szerezte, így alig négy perc alatt lezárta a mérkőzést.

Antal így már csak a keddi vigaszági folytatásban reménykedhet, amihez az kell, hogy az ukrán birkózó a fináléig meneteljen. Kuszjaknak először a nyolcaddöntőben az Ázsia-bajnokság mongol bronzérmesét, Batmagnai Batchuluunt kellene felülmúlnia.

Szombaton Halidov Gamzatgadzsi (61 kg) és Kuramagomedov Murad (74 kg), vasárnap pedig Vida Csaba (79 kg) is az első meccsén veszített és kiesett.

Kedden Németh Zsanett (76 kg), a vb egyetlen magyar női birkózója lép szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!