Birkózó-vb - Bajcajev nem jutott elődöntőbe

Sport, 2022.09.17

A tavasszal Európa-bajnoki ezüstérmes Bajcajev Vlagyiszlav a negyeddöntőben kikapott, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

A szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Bajcajev remekül kezdte szereplését szombaton, előbb a dél-koreai Szeo Min Vont, majd a harmadik kiemelt, Ázsia-bajnoki második mongol Batzul Ulziisaikhant is könnyedén győzte le. Ilyen előzmények után nem tűnt esélytelennek az Eb-bronzérmes szlovák színekben versenyző Batyrbek Tsakulovval szemben, akivel nagy csatát vívott.

A meccs elején meddő állóharcot folytattak a felek, melyben az északoszét származású Bajcajev volt a passzívabb, ezért kétszer is figyelmeztették, a második után pedig fél perce volt akciót csinálni. Azonban nem tudott eredményesen támadni, sőt, Tsakulov még ki is léptette (1-0), így 2-0-s hátrányból kezdte a menet utolsó percét. A szünetig kiléptetéssel sikerült ugyan egy pontot faragnia Bajcajevnek, viszont a második menet elején egy rosszul sikerült indításából Tsakulov tudott lábra támadni és levitellel 4-1-re alakította az eredményt.

A folytatásban a szlovákiai birkózó csak Bajcajev támadásainak hatástalanításával törődött, s egy kiléptetéstől eltekintve (4-2) ezt jól csinálta, így ő készülhet a szombat esti elődöntőre, melyben ha győz, Bajcajevet a vigaszágra viszi.

A nap másik magyar érdekeltje, az Európa-bajnok Muszukajev Iszmail (65 kg) első meccsén, a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett, s már ő is csak abban bízhat, hogy vigaszágra kerül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!