Birkózó-vb - Bognár villámgyőzelemmel negyeddöntős, Dollák kikapott

Sport, 2023.09.18

A nők 55 kilogrammos kategóriájában szereplő Bognár Erika könnyed sikerrel mutatkozott be és a nyolc közé jutott, az 59 kilogrammban érdekelt Dollák Tamara viszont második mérkőzésén kikapott és már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

Az idei Európa-bajnokságon ezüstérmes Bognár három órával a hétfői program rajtja után lépett csak először szőnyegre, a hosszú várakozás azonban láthatóan nem zavarta meg és könnyedén érvényesítette a papírformát a kenyai Emily Wanyama ellen.

Bognárnak alig fél perc elég volt, hogy felmérje riválisát, majd szépen lábratámadt és mögékerült, onnan pedig kétszer pörgetett (6-0). A folytatásban kis pihenőt "engedélyezett" riválisának a magyar sportoló, majd újra bement lábra, ismét mögékerült és pörgetett (10-0), majd fogadta riválisa gratulációját.

Az 55 kilóhoz hasonlóan szintén nem olimpiai súlycsoportnak számító 59-ben Dollák a bolgár Dzanan Manolova legyőzését követően a kínai Csang Csivel csapott össze.

A meccs esélyese a kínai volt, az első három percben viszont a tavalyi Európa-bajnoki bronzérme után egy évet kihagyó magyar végig egyenrangú partnere volt, és a szünetben a kétszeres Ázsia-bajnoki bronzérmes egyetlen kiléptetéssel, mindössze 1-0-ra vezetett ellene.

A másodikban aztán a kínai nagyobb sebességre kapcsolt, energikusan támadt és előbb levitte (0-3), majd később nagy ívben eldobta Dollákot (0-7), a meccs hatodik percében pedig kiemelte és hátára vágta (0-12) magyar ellenfelét.

Dollák így már csak abban bízhat, hogy Csang bejut a döntőbe és vigaszágra segíti őt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!