Birkózó-vb - Dénes Mercédesz a vigaszágon folytathatja

Sport, 2022.09.13

A nők 53 kilogrammos kategóriájában szereplő Dénes Mercédesz szerdán a vigaszágon folytathatja szereplését a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Az Érdi Spartacust erősítő Dénes kedden a 32 között simán verte elefántcsontparti ellenfelét, a következő körben viszont kikapott a pán-amerikai-bajnokság aranyérmesétől, az amerikai Dominique Olivia Parrish-től, aki viszont egészen a döntőig menetelt, és vigaszágra vitte legyőzöttjeit, köztük a magyar sportolót.

"Őszintén, nem gondoltam volna, hogy az amerikai döntőbe jut, de örülünk neki" - mondta az MTI-nek Parrish elődöntőjét követően Ritter Árpád, a női csapat szövetségi kapitánya.

Dénes Mercédesz szerdán délelőtt az ecuadori Lucia Guzmannal találkozik, s amennyiben győz, este a bronzéremért léphet szőnyegre. A dél-amerikai szereplése jelenleg még kérdéses, mivel a negyeddöntőben megsérült, s csak nehézkesen tudott lebicegni a szőnyegről.

"Nem tudni, mi lesz. Kerekesszékben vitték el, de láttunk már olyan versenyzőt, aki hasonló eset után másnap birkózott. Meglátjuk" - jegyezte meg a szakvezető.

Kedden még egy magyar érdekeltségű mérkőzést rendeznek a Stark Arenában, ahol Kecskeméti Krisztián a bronzéremért küzd meg a kötöttfogásúak 60 kilogrammos súlycsoportjában. A helyosztók 18 órakor kezdődnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!