Birkózó-vb - Dénes Mercédesz kikapott a nyolcaddöntőben, Szekér Szimonetta kiesett

Sport, 2022.09.13

A nők 53 kilogrammos kategóriájában szereplő Dénes Mercédesz győztes bemutatkozása után a nyolcaddöntőben kikapott, így már csak a vigaszági folytatásban bízhat, az első meccsén vesztes Szekér Szimonetta viszont már abban sem a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Az Érdi Spartacust erősítő Dénes elefántcsontparti ellenfelének könnyed legyőzése után az idei Pán-amerikai-bajnokság aranyérmesével, az amerikai Dominique Olivia Parrish-sel találkozott, aki egyértelmű esélyesként ment fel a szőnyegre, ahol végig uralta a küzdelmet.

A 28 éves magyar a mérkőzésen hat percig keményen küzdött, többször indítani is próbált, ám akciót csak ellenfele csinált. Az első menet közepén Parrish egy mögékerüléssel jutott 2-0-ás előnyhöz, majd néhány másodperccel a vége előtt, Dénes indítása elöl ellépve ismét mögé ment (0-4).

A folytatásban a meccs képe nem nagyon változott, a magyar sportoló bátran birkózott, amerikai riválisa viszont nem ingott meg és a negyedik, illetve az ötödik percben is csinált egy-egy levitelt (0-8), majd egy másodperccel a vége előtt ismét, így végül 10-0-s technikai tussal győzött.

Dénes Mercédesz még bízhat a vigaszági folytatásban, Parrish ugyanis negyeddöntőjét is - alig egy perc alatt - megnyerte, s amennyiben az elődöntőben is sikerrel jár, a magyar szerdán is birkózhat. Szekér Szimonetta viszont már biztosan nem lép szőnyegre az ötödik versenynapon, miután indiai legyőzője a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett.

Kedden még egy magyar érdekeltségű mérkőzést rendeznek a Stark Arenában, ahol Kecskeméti Krisztián a bronzéremért küzd meg a kötöttfogásúak 60 kilogrammos súlycsoportjában. A helyosztók 18 órakor kezdődnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!