Birkózó-vb - Dénes Mercédesz tussal győzött, Szekér Szimonetta kikapott

Sport, 2022.09.13

A nők 53 kilogrammos kategóriájában szereplő Dénes Mercédesz tussal győzött, így bejutott a nyolcaddöntőbe a belgrádi birkózó-világbajnokság keddi versenynapján, az 50 kg-ban érdekelt Szekér Szimonetta ugyanakkor kikapott a legjobb a 32 között.

Dénes nyitómérkőzését az elefántcsontparti Nogona Bakayokóval vívta, aki a kezdés után nekiugrott riválisának, az Érdi Spartacus sportolója azonban néhány másodperc után átvette az irányítást. Dénes az összekapaszkodásoknál rendre előnyösebb pozíciót vett fel és onnan próbált lábra támadni. Erőfeszítéseit az első másfél percben nem koronázta siker, a második percben aztán - amikor már riválisát passzivitásért figyelmeztették és 30 másodperces akciókényszerbe került - Dénes jól indított, fejlefogás után lehúzta ellenfelét és a szőnyeg szélén megdobta (2-0).

Ezt követően az afrikai sportoló igyekezett ledolgozni hátrányát, ám a 28 éves magyar kontrollálta a meccset és még a szünet előtt ismét levitte (4-0) Bakayokót, majd billentés után (6-0) tusolta.

A B szőnyegen Dénest Szekér Szimonetta váltotta, aki végig kiélezett csatát vívott az indiai Neelam Neelammal. Az első menetben akciót nem láthatott a publikum, mindkét birkózó elsősorban arra koncentrált, hogy másik ne csináljon rajta pontot. A meddő küzdelemben a második perc végén Szekér kapott figyelmeztetést, ami után fél perce volt, hogy eredményesen támadjon, s mivel ez nem sikerült neki, a pihenőre az indiai mehetett 1-0-ás előnnyel.

A meccs képe alapján egyértelműnek tűnt, hogy ha semmi nem változik, akkor az indiai is Szekér sorsára jut a második három perc elején, s őt fogja fenyegetni a böntetőpont veszélye. A figyelmeztetés azonban elmaradt, miután a szakasz elején a magyar indított és két pontért dobott, amiből riválisa billentett és lentről egy pontért mögé ment (2-4). Az utolsó két percben Szekér mindent megtett, hogy ledolgozza kétpontos hátrányát, ám lábra támdásait jól védte le riválisa, aki végig stabilan védekezett, Szekérben pedig nem volt elég dinamika, hogy levigye ellenfelét, így kikapott és már csak a vigaszágra kerülésben bízhat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!