TV műsor

Birkózó-vb - Elismerést kaptak a honvédelmi minisztertől a Lőrincz testvérek

Sport, 2019.09.24

Elismerést kaptak Benkő Tibor honvédelmi minisztertől kedden a Lőrincz testvérek, akik a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a kötöttfogásúak között.

Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban tartott rendezvényen Benkő Tibor azt mondta: a sportszázad két kiváló önkéntes katonája ért el nagy eredményt.

A miniszter kiemelte: Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor a sportszázadon keresztül hozzájárult a Magyar Honvédség arculatának alakításához, így azért is büszke rájuk, mert a honvédelem ügyét is segítették.

Benkő Tibor azt mondta: mivel a testvérek "éremgyűjtők", ő is érmét adományoz. A Lőrincz testvérek emléklapot és miniszteri érmét vehettek át a honvédelmi minisztertől.

Az eseményen részt vett Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Gergely István, a Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke és Farkas László ügyvezető elnök-helyettes is.

Lőrincz Tamás főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség Sportszázadának tagja karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratva múlt kedden megnyerte a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriáját a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon. Öccse, Lőrincz Viktor törzsőrmester, aki szintén a sportszázad tagja, ezüstérmet szerzett 87 kilogrammos kategóriában.

Ezzel mindketten kvótát szereztek a jövő évi tokiói olimpiára.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!