Birkózó-vb - Fritsch Róbert negyeddöntős

Sport, 2023.09.22

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert első mérkőzésén összeszedett teljesítménnyel magabiztos győzelmet aratott és bejutott a negyeddöntőbe a belgrádi birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A BHSE sportolója az ötkarikás játékok műsorán nem szereplő kategóriában tavaly Európa-bajnok lett, az azt követő két világversenyen, a 2022-es vb-n és az idei Eb-n viszont nem jött ki neki a lépés. Ezúttal rögtön egy kellemetlen riválissal, az üzbég Zsamol Zsumbajevvel kellett összecsapnia.

Az első percben még Zsumbajev volt a kezdeményezőbb, majd lentről próbálkozhatott (0-1), de nem járt eredménnyel, mert Fritsch remekül védekezett. Ellenfele utólag szabálytalan védekezést reklamált és videózást kért, amit a zsűri elutasított, így 1-1-re alakult az állás, ez pedig már a magyar birkózónak kedvezett.

A második szakaszban az első másodperctől a magyar volt a jobb, állásban nagyon meggyőzően küzdött, több veszélyes akciót is indított, ezek egyikéből szépen levitte riválisát és mögé került (3-1). A folytatásban az üzbég a szabálytalanságtól sem riadt vissza, de csak saját intését (4-1) és leküldését érte el. A parterből Fritsch már nem erőltette az akciózást, megelégedett tetemes előnyével, melyet könnyedén őrzött meg a záró dudaszóig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!