Birkózó-vb - Galambos Ramóna bravúros sikerrel negyeddöntős

Sport, 2023.09.19

A nők 57 kilogrammos kategóriájában szereplő Galambos Ramóna ötkarikás bronzérmes mongol riválisát legyőzve bejutott a negyeddöntőbe a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

Galambos évek óta sérülésekkel küszködött és nem indult az elmúlt évek világversenyein, ennek ellenére már első belgrádi meccsén látszott, hogy jó formában tért vissza. Rendkívül stabilan, erőteljesen birkózott és összességében simán legyőzte az idei Eb-n ötödik francia Mathilde Hélene Riviere-t. A nyolcaddöntőben viszont igazi klasszis, a tokiói játékok harmadikja, 2019-ben vb-bronzérmes Bolortuja Bat-Ocsirin várt rá.

A 27 éves magyar sportoló láthatóan nem foglalkozott az esélyekkel, a meccs elejétől keményen beleállt a küzdelembe és egészen kiválóan birkózott. Galambos már az első percben meglepte riválisát és egy gyönyörű levitellel 2-0-s előnybe került. Ezután a mongol igyekezett kezdeményezni, a második perc végén elkapta Galambos lábát, aki viszont jól védekezett, majd kiforgott a fogásból, kontrázott és mögé került (4-0).

Az első három perc több izgalmat nem tartogatott, a másodikban viszont nem kellett sokat várni az újabb akcióra, amely ismét Galambos nevéhez fűződött. A BHSE versenyzője fejlefogásból indult lábra, amivel gyönyörűen ledöntötte riválisát (6-0), aki viszont innen ki tudta őt léptetni (6-1).

Ekkor még két perc volt hátra és Galambos láthatóan egyre fáradtabban mozgott, a mongol pedig hatalmas energiákat mozgósított a felzárkózásért. Bat-Ocsirin viszonylag gyorsan 6-3-ra feljött egy sikeres lábratámadást követően, majd az utolsó percben ismét le tudta vinni Galambost (6-5), akinek az utolsó fél percre egyetlen pont előnye maradt. Azt viszont sikeresen meg tudta őrizni, mivel remekül hatástalanította ellenfele veszélyes indításait. A végére még maradt egy akció, már időn túl, a mongolok videózást kértek, de nem nekik adtak igazat, így a mérkőzés 7-5-ös magyar sikerrel zárult.

Galambos Ramóna így nagy bravúrt bemutatva bejutott a negyeddöntőbe, ahol a török Elvira Kamaloglu lesz a riválisa.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!