Birkózó-vb - Galambos Ramóna kiesett

Sport, 2023.09.19

A nők 57 kilogrammos kategóriájában szereplő Galambos Ramóna negyeddöntős veresége után a vigaszágon sem folytathatja szereplését a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

A könyöksérülés miatt éveket kihagyó Galambos kiváló teljesítménnyel tért vissza Belgrádban, ahol első mérkőzésén a francia Mathilde Hélene Riviere-t verte magabiztosan, majd a nyolcaddöntőben a tokiói játékokon 53 kg-ban harmadik, 2019-ben vb-bronzérmes mongol Bolortuja Bat-Ocsirint 7-5-re múlta felül. A nyolc között aztán egy kiélezett mérkőzésen 1-1-es döntetlenre végzett a törökök U23-as Európa-bajnoka, Elvira Kamaloglu ellen, ami a később szerzett pont miatt riválisának kedvezett.

A BHSE 27 éves birkózója még abban bízhatott, hogy a török az elődöntőben is nyer, így a szerdai vigaszágra a segíti, ám Kamaloglunak nem volt esélye a moldovaiak sztárja, a tavaly 59 kilóban vb-győztes Anastasia Nichita ellen, technikai tussal kikapott, Galambos pedig ezzel kiesett.

A keddi folytatásban még egy magyar érdekeltségű mérkőzést rendeznek a Stark Arénában, ahol a 18 órakor kezdődő esti programban a már olimpiai kvótás Muszukajev Iszmail (65 kg) a magyar szabadfogás történetének második világbajnoki címéért küzdhet meg a Puerto Ricó-i Sebastian Riverával várhatóan 19.30 körül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!