Birkózó-vb - Halidov és Kuramagomedov is veszített az első mérkőzésén

Sport, 2021.10.02

A nyitónap mindkét magyarja, Halidov Gamzatgadzsi (61 kg) és Kuramagomedov Murad (74 kg) is kikapott első mérkőzésén, így már csak a vigaszágra kerülésben bízhat az oslói birkózó-világbajnokságon.

A norvégiai vb első napjain a szabadfogásúaké a szőnyeg, szombaton pedig négy súlycsoportban küzdenek a sportolók. A két orosz származású versenyző egyaránt a nyolcaddöntőbe kerülésért kezdett, közülük a 22 éves Halidov a mindössze 19 esztendős iráni Rahman Amuzdahalili ellen, aki jobb volt nála. Az idén junior vb-t nyert ázsiai rivális - a nemzetközi szövetség eredményközlő oldala szerint - az elején gyorsan komoly, 5-0-s előnybe került, amit a mérkőzés végéig meg is tartott.

A 74 kilóban érdekelt Kuramagomedov régóta adós a jó eredménnyel, s a szakma azt remélte, Oslóban sikerül majd átlépnie a saját árnyékát, ám az ukrán Zjemlian Tohuzov ellen nem volt esélye a sikerre. Ellenfele az első menetben levitte és pörgette (0-3), majd a másodikban is sorra csinálta akcióit és kevesebb mint egy perccel a vége előtt elérte a technikai tushoz szükséges 10 pontos előnyt.

Halidov és Kuramagomedov ezzel egyaránt befejezte szombati szereplését, a vasárnapi vigaszágon pedig akkor lesznek érdekeltek, ha legyőzőik bejutnak a döntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!