Birkózó-vb - Juhász Balázs győzelemmel debütált

Sport, 2023.09.17

Magyar szempontból remekül, a szabadfogásúak 92 kilogrammos kategóriájában szereplő Juhász Balázs győzelmével kezdődött meg a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajokság második versenynapja.

A 28 éves magyar sportoló karrierje első felnőtt világversenyén szerepel és a bemutatkozása kiválóan sikerült, ugyanis fordulatos meccsen verte a kínai Szun Hsziaót.

A mérkőzés első menetének feléig meddő állóharcot vívtak a felek, majd a kínait figyelmeztették passzivitásért, amire ő azonnal lábra támadt és kiléptette riválisát (0-1). A folytatásban is a kínai volt a kezdeményezőbb, de a szakasz hajrájában mégis Juhász csinált akciót egy nagyon szép levitellel (2-1).

A második három percet egyértelműen Szun kezdte jobban, többször is megindult lábra, s ezek egyikéből sikerült mögékerülnie (2-3), így fordított. Juhász Balázs ezek után fokozatosan átvette a kezdeményezést és a meccs utolsó percére fordulva egy energikus páros lábratámadással ledöntötte a kínai birkózót (4-3), aki aztán összecsapás végéig folyamatosan támadott. Szun egyszer ki tudta léptetni Juhászt és egyenlített, de a 4-4 a nagyobb értékű akciók miatt a magyarnak kedvezett, aki az utolsó másodpercekben megőrizte előnyét és bejutott a nyolcaddöntőbe.

A vasárnapi programban még két magyar érdekelt: Ligeti Dániel a 125 kg vigaszágán a fehérorosz Dzjanisz Hramjankovval csap össze a bronzmérkőzésért, míg Kuramagomedov Murad a 74 kilogrammosok között a 32 között kezd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!