Birkózó-vb - Juhász vigaszágas, Kuramagomedov kiesett

Sport, 2023.09.17

A szabadfogásúak 92 kilogrammos kategóriájában szereplő Juhász Balázs hétfőn a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket, a 74 kg-ban érdekelt Kuramagomedov Murad ugyanakkor kiesett a belgrádi olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajokságon.

Az első fordulós győzelmük után a nyolcaddöntőben egyaránt veszítő két sportolónak a vigaszágra kerüléshez az kellett, hogy legyőzőik döntőbe jussanak, ez viszont csak a Juhászt felülmúló kazah Rizabek Ajtmuhannak sikerült. A Kuramagomedov ellen győztes japán Takatani Dajcsi a negyeddöntőben óriási csata végén előnyről bukta el meccsét az amerikaiak címvédője, a négyszeres vb-győztes Kyle Dake ellen.

Juhász mellett hétfőn még négy magyar birkózó szerepel a Stark Arénában: Bognár Erika (55 kg), Dollák Tamara (59 kg), valamint a szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg) és Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) lép szőnyegre.

Vasárnap, a vb 18 órakor kezdődő első éremosztó programjában Ligeti Dániel képviseli magyar színeket. A szombathelyiek klasszisa a nehézsúlyúak (125 kg) között a bronzérmért és az olimpiai kvótáért lép szőnyegre a tavalyi vb-n győztes, olimpiai és tízszeres Európa-bajnok Taha Akgül ellen. Mivel minden olimpiai súlyban öt párizsi kvótát osztanak ki a vb-n, amennyiben kikap, Ligetinek újabb mérkőzést kell vívnia a kvalifikációért a másik bronzmérkőzés vesztesével a program legvégén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!