Birkózó-vb - Kazahsztánban is bemutatkozott a teqball

Sport, 2019.09.16

A birkózó-világbajnokság helyszínén, Nur-Szultanban is bemutatkozott a magyar fejlesztésű sportág, a teqball, melynek képviselői Kulcsár Krisztiánnal, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével együtt a szerb Nenad Laloviccsal, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökével tárgyaltak a kazah fővárosban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságába is beválasztott Laloviccsal - a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sportdiplomáciai főosztályának szervezésében - Huszár Viktor, a Nemzetközi Teqball Szövetség alelnöke és Murányi Gergely, a sportág diplomáciai kapcsolatokért felelős vezetője folyatott megbeszélést. A szerb sportvezető felvázolta vendégeinek, hogyan válhat hivatalosan elismert olimpiai sportággá a teqball.

A megbeszélésen Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, valamint Bacsa Péter, az UWW vezetőségi tagja, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke és Iglói-Nagy István, a KKM sportdiplomáciai főosztályának vezetője is részt vett.

Az MBSZ tájékoztatása szerint a szerb sportvezető azt mondta, hogy nem lesz egyszerű a teqball elismertetése, ám az első jelentős lépés már megtörtént azzal, hogy az Ázsiai Olimpiai Bizottság hivatalos sportágként ismerte el.

A birkózó vb helyszínén, a Barisz Arénában a Külgazdasági és Külügyminisztérium két teqballasztalt adományozott, egyet a Kazah Birkózó Szövetségnek, egyet pedig Nur-Szultan önkormányzatának, ezzel is segítve a százszázalékban magyar innováció elterjedését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!